Τα νιόκι γίνονται υπέροχα όταν συνδυάζονται με μια μεγάλη χούφτα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά και μια δόση κρέμας γάλακτος και μουστάρδας. Τα νιόκι είναι ένα γρήγορο αλλά λαμπερό έτοιμο «συστατικό» που συμπαθεί πολλές διαφορετικές γεύσεις. Στη σημερινή περίπτωση, συνδυάζονται με μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά, από τη ρόκα μέχρι τον μαϊντανό, και γίνονται πιο πλούσια και συναρπαστικλα χρησιμοποιώντας μια πινελιά κρέμας και μουστάρδας.
Νιόκι με καλοκαιρινά χόρτα
- Θαλασσινό αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια (150 g), κομμένα σε φέτες
- 200 g κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένα
- 300 g μπρόκολο, χωριστά μπουκετάκια
- 1 λεμόνι, το ξύσμα ψιλοτριμμένο, μετά χυμό, για να πάρει 1½ κ.γ
- 6 κουταλιές της σούπας vegan κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 800 γρ νιόκι
- Ρόκα 60 γρ
- 20 γραμμάρια (5¼ κουταλιά της σούπας) μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
Οδηγίες παρασκευής
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει – χρησιμοποιώ ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά λίτρο νερού.
- Εν τω μεταξύ, βάζετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ένα λεπτό, μέχρι να κολλήσει και να ροδίσει.
- Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες, ανακατέψτε να ανακατευτούν, μετά προσθέστε τον αρακά και αφήστε να μαγειρευτεί για τρία λεπτά. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο, μαγειρέψτε για άλλα τρία λεπτά, στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για δύο με τρία λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει για ένα δευτερόλεπτο και κατεβάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρέψτε τα νιόκι σε αλατισμένο βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (δηλαδή μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια). Προς το τέλος του μαγειρέματος, χρησιμοποιήστε μια κούπα για να μαζέψετε λίγο από το νερό.
- Στραγγίζουμε τα νιόκι, τα ανακατεύουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και μετά προσθέτουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας από το κρατημένο νερό μαγειρέματος και όλη τη ρόκα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε ξανά και στη συνέχεια μοιράστε σε τέσσερα πιάτα. Περιχύνετε με λίγο λάδι σε κάθε μερίδα και σερβίρετε.