Διατροφή

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου
Συνταγή μοσχάρι: Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε μοσχάρι αναδεικνύοντας τη γεύση του μοναδικά, ειδικά όταν έχετε ένα εξαιρετικό κομμάτι ψαρονέφρι να διαχειριστείτε.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η παρακάτω είναι μια συνταγή για το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι που πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το κομμάτι βόειου κρέατος! Αυτό το ψαρονέφρι μαγειρεύεται σε μια απλή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερό
και να εμποτιστεί με απίστευτη γεύση. Τι είναι το ψαρονέφρι; Ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που πρέπει να μαγειρευτεί αργά για να σπάσουν οι ιστοί του. Το μοναδικό με αυτό το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί αργά, ώστε να είναι τρυφερό στο πιρούνι, αλλά κόβεται σε φέτες.


Τα συστατικά της συνταγής είναι τα εξής:

  • 1,5 – 2 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 125 ml μηλόξυδο
  • 375 ml κέτσαπ
  • 110 gr καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τρίψτε όλο το ψαρονέφρι. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο. Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας BBQ ανακατέψτε και προσθέστε το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε αργά σε αργή κουζίνα για 8 ώρες έως 10 ώρες, εξαρτάται από τα κιλά του κρέατος που έχετε βάλει. Αφαιρέστε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί. Ρίξτε το υγρό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χαμηλώστε μέχρι να πήξει σε σύσταση σιροπιού. Έχετε κατά νου ότι πήζει περισσότερο όσο κρυώνει.

Εν τω μεταξύ, περιχύνετε το ψαρονέφρι με λάδι και στη συνέχεια ψήνετε σε φούρνο στους 200C για 15 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν καφέ κηλίδες. Αφαιρέστε και αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και μετά επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αλατοπιπερώνουμε ξανά και μετά το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 – 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κρέατος και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Είναι θαυμάσιο και σερβίρεται ως κυρίως γεύμα. Πολλοί τα συνοδεύουν με μακαρονοσαλάτα ή με πατάτες φούρνου.