Διατροφή

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι
Συνταγή με ψάρι: Μπακαλιάρος με κρούστα από αμύγδαλο, με μυρωδικά και κυρίαρχες νότες από μάραθο και πορτοκάλι, προκαλεί μια γευστική πανδαισία.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Υπάρχει μια αλμυρή συνταγή που περιέχει αμύγδαλο και έιναι ικανή να ξετρελάνει ακόμα και τους πιο περίεργους στο φαγητό. Παρ’ όλη την περίεργη ονομασία, είναι πολύ εύκολη για να παρασκευαστεί, αρκεί να έχετε μόνο 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο. Ένα άλειμμα μαγιονέζας με νόστιμη γεύση είναι το μυστικό γι’ αυτό το εξαιρετικά τρυφερό γευστικό ψάρι και το συστατικό που κρατά την κρούστα αμυγδάλου στη θέση της. Προσθέστε λευκά φασόλια, μπρόκολο, μάραθο και φέτες πορτοκαλιού για ένα γρήγορο δείπνο σε τηγάνι που μαγειρεύεται σε μόλις 6 λεπτά.


Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες και χωρισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού, χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
  • 1 βολβός μάραθου, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι μπρόκολο κομμένο στη μέση
  • 1 μικρό πορτοκάλι, κατά προτίμηση κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 συσκευασία λευκά φασόλια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου
  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, ψιλοκομμένα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Βήμα 1

Θερμάνετε το τηγάνι σας σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαγιονέζα, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, 1 κουταλιά σκόρδο, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κουταλιά αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι. Απλώστε το μείγμα μαγιονέζας πάνω από κάθε φιλέτο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μάραθο, μπρόκολο, πορτοκάλι, φασόλια, λάδι, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κουταλιά αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε γύρω από το ταψί τα ψάρια, τοποθετώντας φέτες πορτοκαλιού πάνω από τα φασόλια και τα λαχανικά.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το ταψί και ψήστε μέχρι το ψάρι να ροδίσει από πάνω, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, καλύπτουμε κάθε φιλέτο με αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καβουρδιστούν και να γίνουν τραγανά τα αμύγδαλα και το ψάρι να ψηθεί τελείως, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Απολαύστε μια συνταγή που θα καταπλήξει και εσάς αλλά και όσους το δοκιμάσουν μαζί σας. βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο και φτιάξτε αυτό το φαγητό με εμφάνιση εστιατορίου.