Διατροφή

Συνταγή μακαρόνια: Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα

Συνταγή μακαρόνια: Νόστιμη συνταγή για μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα
Συνταγή μακαρόνια: Η συνταγή για το Μακαρονάκι με Φέτα και Ντομάτα είναι ένα απλό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της φέτας με την ξινή νότα των ντοματών

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η συνταγή για το Μακαρονάκι με Φέτα και Ντομάτα είναι ένα απλό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της φέτας με την ξινή νότα των ντοματών. Ακολουθεί μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να το απολαύσετε:


Υλικά:

  • 250γρ. μακαρόνια της επιλογής σας (όπως πέννες, φουζίλι, ή σπαγγέτι)
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 400γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Ξερό κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)

 

Οδηγίες:

  1. Βράστε τα μακαρόνια: Βράστε ένα μεγάλο κατσαρόλι με αλατισμένο νερό. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι αλ δεντέ. Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών πριν τα στραγγίσετε.
  2. Ετοιμάστε τη σάλτσα: Ενώ τα μακαρόνια βράζουν, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να εκπέσει το άρωμα, προσέχοντας να μην το καψείτε.
  3. Προσθέστε τα ντοματίνια: Προσθέστε τα ντοματίνια στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε κατά γούστο. Σοτάρετε για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τον χυμό τους.
  4. Συνδυάστε τα μακαρόνια με τη σάλτσα: Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τα ντοματίνια και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα μακαρόνια με το μείγμα ντοματιών. Εάν τα μακαρόνια φαίνονται ξηρά, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από το νερό των μακαρονιών για να τα χαλαρώσετε.
  5. Προσθέστε τη φέτα: Απλώστε την τριμμένη φέτα πάνω από τα μακαρόνια. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστεί, επιτρέποντας στη φέτα να λιώσει ελαφρώς στα ζεστά μακαρόνια.
  6. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε από τη φωτιά και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και το ξερό κόκκινο πιπέρι αν το επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε αμέσως.

Αυτό το μακαρονάκι με φέτα και ντομάτα είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή ένα άνετο γεύμα το Σαββατοκύριακο. Η κρεμώδης υφή της λιωμένης φέτας συνδυάζεται όμορφα με τα χυμώδη ντοματίνια, προσφέροντας μια έκρηξη γεύσης της Μεσογείου σε κάθε δάγκωμα