Η ανοιχτή πίτα με γέμιση γαλοπούλας είναι μια έξυπνη ιδέα για ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα θρεπτικό γεύμα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο και λίγες θερμίδες. Προσοχή απλά στην ποσότητα καθώς, η γαλοπούλα προέρχεται από τη γέμιση η οποία, περιέχει κι άλλα συστατικά που αυξάνουν το θερμιδικό φορτίο της συνταγής. Το γιαούρτι με τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνες.
ΥΛΙΚΑ
- πίτα για σουβλάκια
- κουταλιές γέμισης γαλοπούλας
- κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
- λίγα ντοματίνια ή καρέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά την πίτα και σε μία μικρή κατσαρόλα ή ένα τηγανάκι την γέμιση.
- Τοποθετούμε την πίτα σε ένα πιάτο, από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε τη ζεστή γέμιση και φέτες από τη ντομάτα.
Πώς μπορώ να εμπλουτίσω την συνταγή;
Προσθέτοντας μανιτάρια, η συνταγή εμπλουτίζεται με μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνης, φυτικής προέλευσης. Αντί για γιαούρτι μπορείτε να προσθέσετε κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών. Προσθέτοντας ακόμη, μερικά μυρωδικά π.χ. ρίγανη που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά κι ενώσεις με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Μπορώ να τα συμπεριλάβω στο διατροφικό μου πλάνο;
Το μυστικό αποτελεί πάντα το μέγεθος της μερίδας καθώς και η συχνότητα κατανάλωσης. Η τήρηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα, επιτρέπει στον καθένα μας την απόλαυση διάφορων νόστιμων και ταυτόχρονα θρεπτικών συνταγών!!