Αυτή η χαμηλών θερμίδων εκδοχή του κοτόπουλου βουτύρου είναι για εσάς αν το απολαμβάνετε πραγματικά αλλά το αποφεύγετε λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες. Οι γευστικοί σας κάλυκες και η μύτη σας θα απολαύσουν τη γεύση αυτής της υπέροχης συνταγής αν εμπιστευτούν τα λόγια μας και θα μας ευχαριστήσετε αργότερα!
Πώς να φτιάξετε υγιεινό κοτόπουλο με βούτυρο;
Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε το πιο υγιεινό και νόστιμο κοτόπουλο βουτύρου για την οικογένειά σας:
Συστατικά που απαιτούνται
- Πυρηνέλαιο
- Κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
- Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- Πάστα κάρυ κοτόπουλου βουτύρου
- Φρέσκο τζίντζερ ψιλοτριμμένο
- Αλεσμένο κύμινο
- Garam masala
- Καρότα (σε φέτες)
- Αλάτι για γεύση
- Μπρόκολο
- Γιαούρτι ή κρεμασμένο τυρόπηγμα
Πώς να το φτιάξεις?
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε περίπου το μισό λάδι. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 3 λεπτά ενώ ανακατεύετε ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξεχωριστό πιάτο.
Βήμα 2
Στο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Τώρα προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε το σε μια φωτιά που σιγοβράζει για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Προσθέστε το τζίντζερ, το κύμινο, το garam masala και την πάστα κάρυ και ανακατέψτε για 2 3 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν.
Βήμα 4
Τώρα προστίθενται τα καρότα και το μείγμα μαγειρεύεται για ένα λεπτό.
Βήμα 5
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή πριν προσθέσετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα καρότα, με μια μερικώς καλυμμένη κατσαρόλα.
Βήμα 6
Προσθέστε τώρα το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Σβήστε τη φλόγα.
Βήμα 7
Προσθέστε μια κουταλιά ντάχι με χαμηλά λιπαρά ή γιαούρτι. Με το roti σερβίρετε και απολαμβάνετε ένα υπέροχο φαγητό.