Υλικά:
- 500 γρ. κοτόπουλο (στήθος ή μηρός), κομμένο σε κομμάτια
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
- 2 πιπεριές (κόκκινη και κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Ετοιμασία Υλικών: Ξεκινήστε κόβοντας όλα τα λαχανικά. Οι μελιτζάνες μπορείτε να τις αφήσετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, ώστε να φύγει η πικρίλα τους. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά.
- Σοτάρισμα Κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώστε και βγάλτε τα από το τηγάνι.
- Σοτάρισμα Λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθήκη Σάλτσας: Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέστε τη ρίγανη και ελέγξτε το αλάτι.
- Φέτα: Μόλις το πιάτο είναι έτοιμο, προσθέστε την θρυμματισμένη φέτα. Αφήστε την να λιώσει ελαφρά και ανακατέψτε.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το κοτόπουλο με μελιτζάνες και πιπεριές ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό αν επιθυμείτε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για παρέα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με τη μοναδική της γεύση. Καλή όρεξη!