Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε δροσιστικά κοκτέιλ που σας δροσίζουν και ξυπνούν το πνεύμα της εποχής. Ακολουθούν τρεις απολαυστικές συνταγές κοκτέιλ για να δοκιμάσετε. Καλή απόλαυση!
1. Κλασικό Μοχίτο
Συστατικά:
- 2 ουγκιές λευκό ρούμι
- 1 ουγκιά φρέσκο χυμό λάιμ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
- 6-8 φύλλα φρέσκιας μέντας
- Σόδα
- Παγάκια
Οδηγίες:
Σε ένα γερό ποτήρι ανακατεύουμε τα φύλλα μέντας και τη ζάχαρη μέχρι να βγάλουν τα φύλλα το άρωμά τους. Προσθέστε το χυμό λάιμ και ανακατέψτε λίγο ακόμα για να αναμειχθούν. Γεμίστε το ποτήρι με παγάκια. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώστε με σόδα. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και ένα λάιμ. Σερβίρετε και απολαύστε αυτό το δροσιστικό καλοκαιρινό κλασικό!
2. Καρπούζι Μαργαρίτα
Συστατικά:
- 2 ουγκιές τεκίλα
- 1 ουγκιά τριπλό δευτερόλεπτο ή λικέρ πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι κύβοι φρέσκου καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
- 1 ουγκιά φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης (προαιρετικά, ανάλογα με τη γλύκα του καρπουζιού)
- Παγάκια
- Αλάτι (για στρίψιμο, προαιρετικό)
- Φέτες λάιμ (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε κύβους καρπούζι, τεκίλα, τριπλό δευτερόλεπτο, χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε το ποτήρι με αλάτι (προαιρετικά) περνώντας μια σφήνα ασβέστη γύρω από το χείλος και βουτώντας το σε αλάτι. Γεμίστε το ποτήρι με παγάκια. Ρίξτε το μείγμα του καρπουζιού πάνω από τον πάγο. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τις γλυκές και πικάντικες γεύσεις του καλοκαιριού.
3. Μοχίτο καρύδας ανανά
Συστατικά:
- 2 ουγκιές ρούμι καρύδας
- 1 ουγκιά χυμό ανανά
- 1 ουγκιά φρέσκο χυμό λάιμ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
- 6-8 φύλλα φρέσκιας μέντας
- Σόδα
- Φέτες ανανά και κλωναράκια μέντας (για γαρνίρισμα)
- Παγάκια
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τα φύλλα μέντας και τη ζάχαρη μαζί. Προσθέστε χυμό λάιμ, χυμό ανανά και ρούμι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Γεμίστε το ποτήρι με παγάκια. Συμπληρώστε με σόδα. Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Γαρνίρουμε με φέτες ανανά και κλωναράκια μέντας.