Αυτή η σούπα με κοτόπουλο, μπέικον και σπανάκι είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα και είναι αρκετά χορταστική. Επιπλέον, έχει και άλλα λαχανικά μέσα που ενισχύουν την γεύση της, όπως καρότο, πατάτα, σέλινο και πράσο. Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις κρουτόν ή επίσης μπορείς να πολτοποιήσεις τα υλικά δίνοντας μια πιο πηχτή υφή στη σούπα σου και κάνοντας την πιο βελούδινη.
Υλικά
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
1 ½ κιλό μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα, χωρίς πέτσα
2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων σκόρδου και βοτάνων χωρίς αλάτι
2 φλιτζάνια πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (από 2 μεγάλα πράσα)
1 φλιτζάνι καρότο σε φέτες (από 2 μεγάλα καρότα)
1 φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε φέτες (από 2 μεγάλα κοτσάνια)
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, χωρισμένο
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 κλωναράκια θυμάρι
340 γρ. πατάτες
2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, κρατώντας 1 κουταλάκι του γλυκού από το λίπος στο τηγάνι. Αφήνουμε το μπέικον στην άκρη. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα καρυκευμάτων. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο λίπος από το μπέικον που κρατήσαμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ροδίζοντας από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα σε μια κατσαρόλα 6 λίτρων.
Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, τις baby πατάτες και το σέλινο στο τηγάνι και σοτάρουμε 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι ζωμό, ξύνουμε το τηγάνι για να χαλαρώσουν τα ροδισμένα κομμάτια. Προσθέτουμε το μείγμα πράσου, το μπέικον, τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα κλωναράκια θυμάρι στο τηγάνι. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά στην κατασαρόλα που έχουμε βάλει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα και πετάμε τα κλωνάρια θυμαριού. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και βγάζουμε τα κόκκαλα. Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατασαρόλα και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.