Επειδή το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και πιστεύουμε ότι πολύ θέλετε να κάνετε διατροφές η να προσέξετε για να είστε fit στην παραλία , ψάξανε και σας βρήκαμε συνταγές μαγειρικής για να πετύχετε συνδυασμό γεύσης με μείωση βάρους. Παρακάτω ακολουθεί βήμα-βήμα ο τρόπος για να πετύχετε αυτή την τέλεια και υγιεινή συνταγή. Ακόμα ακολουθεί και πίνακας για να ξέρετε ανά μερίδα πόσες θερμίδες αλλά και θρεπτικά συστατικά προσλαμβάνετε.
Για να την ετοιμάσετε θα χρειαστείτε 10 λεπτά και για να την μαγειρέψετε άλλα 15. Επίσης η ποσότητα των υλικών που αναγράφονται παρακάτω είναι για 2 άτομα. Αυτό το φαγητό είναι γεμάτο θαλασσινά από τα τραγανά λαχανικά και αρωματισμένο με ασβέστη, βασιλικό και τζίντζερ. Παρακάτω ακολουθούν τόσο τα συστατικά, όσο και η μέθοδος κατασκευής τους.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 2 μίσχοι λεμονόχορτου , αφαιρέθηκαν τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα
- τζίντζερ κομμάτι αντίχειρα , τεμαχισμένο
- 100g φρέσκα κομμάτια ανανά
- 100 γραμμάρια φασολιών
- 100 γραμμάρια ντοματίνια
- 200 γραμμάρια γαρίδες
- μικρό πακέτο ταϊλανδικά φύλλα βασιλικού ή τακτικά φύλλα βασιλικού
Για τη σάλτσα
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό ασβέστη , καθώς και σφήνες για σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας υγρό κοτόπουλο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
- 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
Μέθοδος
Το βήμα 1
- Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ. Αφήνω στην άκρη.
Το βήμα 2
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ. Σοτάρετε τη λεμονόχορτο και το τζίντζερ μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τον ανανά, τα φασόλια και τις ντοματίνια και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια. Προσθέστε τις γαρίδες και τη σάλτσα. Ανακατέψτε για άλλα 3-5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες και στη συνέχεια ρίξτε τα περισσότερα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε με ασβέστη και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού διάσπαρτα.