Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή, λαζάνια με σπανάκι σας προτείνει σήμερα το www.Life2day.gr.
Υλικά:
Ένα πακέτο λαζάνια
Ένα κιλό σπανάκι φρέσκο
Ένα κρεμμύδι μέτριο
Τριμμένο κεφαλοτύρι (200γραμμάρια)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
1 ½ ποτήρι γάλα
2 – 3 κουταλιές κορν φλάουρ
3 – 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το μαραίνουμε στην κατσαρόλα. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και καλό είναι να έχει κρατήσει λίγα υγρά.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε. Όταν πάρει διάφανο χρώμα, προσθέτουμε το σπανάκι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφού φτιάξουμε και τη μπεσαμέλ βάζουμε σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ λίγο ελαιόλαδο, μια στρώση λαζάνια και τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση λαζάνια και γέμιση. Στο τέλος σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ και το ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 180ο βαθμούς.