Χριστούγεννα Ιδέες: Αλμυρές τρούφες με τυρί κρέμα – Πανεύκολο ορεκτικό
Υλικά
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 170 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλ. βρασμένο σκόρδο τριμμένο
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί και το χυμό λεμονιού σε να μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε το σχοινόπρασο, το σκόρδο και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να σφίξει.
- Διαμορφώστε το μείγμα σε μικρές μπάλες- μπουκίτσες και περάστε τες από το τριμμένο καρύδι και το μαϊντανό.
- Τοποθετήστε σε αεροστεγές σκεύος και ψύξτε για ακόμη μία ώρα.
Σπιτική κιμαδόπιτα με πράσο
Παραδοσιακή συνταγή για το εορταστικό τραπέζι
Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φύλλο κρούστας για πίτα
- 1 πλάκα βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και σιγομαγειρέψτε, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Αλείψτε με το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
- Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλετε το φύλλο της πίτας να μοιάζει με σπιτικό.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.