Χριστούγεννα Γεύμα: Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε αγνό ελαιόλαδο. Εδώ θα βρείτε συνταγή για γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα & αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- Χρόνος Μαγειρέματος 25 minutes
- Χρόνος Προετοιμασίας 5 minutes
- 4 μερίδες
Υλικά
Για τη Σούπα Βελουτέ
- 500 γρ. κάστανα, προσβρασμένα
- 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
- 30 ml κονιάκ ή μπράντι
- 1300 ml ζωμό κρέατος
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Για τη Σούπα Βελουτέ
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2-3΄, προσθέτουμε τα κάστανα, το σκόρδο, τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 5΄ ακόμη και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.
- Βράζουμε τη σούπα για 25΄και κατόπιν την πολτοποιούμε ώστε να γίνει βελουτέ.
- Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειαστεί λίγο ακόμη ζωμό για να την αραιώσουμε.
- Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος.
Μπορούμε να αρωματίσουμε και με εστραγκόν.