Vegan Επιλογές: Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι
25′ Χρόνος Εκτέλεσης 25′ Χρόνος ψησίματος 17 τμχ μερίδες
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 150 γρ. φακές, βρασμένες
- 150 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
- 1 αβγό, μέτριο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 90 γρ. ψωμί, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε στο μπολ τον μαϊντανό, τις φακές, το πλιγούρι, το αβγό, τον πελτέ ντομάτας, την παρμεζάνα, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια 30 γρ. το καθένα. Θα δημιουργήσουμε περίπου 17 κεφτεδάκια.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο τριμμένο ψωμί στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.