Tips Μαγειρικής: O μάγος της μαγειρικής, όπως αποκαλούν συχνά τον Alton Brown, έχει ένα μυστικό για καφέ φίλτρου με απαράμιλλη γεύση. Ο γνωστός συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων αλλά και παρουσιαστής της θρυλικής πια εκπομπής «Good Eats» πίνει καφέ το πρωί, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος δηλαδή. Μόνο που ο Alton προσθέτει λίγο χοντρό αλάτι στην καφετιέρα του. Για να γίνεται λιγότερο πικρός ο καφές, όπως λέει. «Το αλάτι όχι μόνο κόβει την πικράδα του καφέ, αλλά εξομαλύνει και την άσχημη γεύση του νερού που έχουμε στο δοχείο. Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη», λέει χαρακτηριστικά.
Και έχει μάλιστα και τη σωστή αναλογία. Όπως εξηγεί, για κάθε κούπα νερού που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε στιγμιαίο καφέ, χρειαζόμαστε δύο κουταλιές της σούπας καφέ και το 1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι.
Και το βάζει μέσα στην καφετιέρα, πάνω από τον καφέ.
Πέντε τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση στη μαγιονέζα
Συνδυασμοί που ξυπνούν τον ουρανίσκο
Η μαγιονέζα είναι από μόνη της ένα υπέροχο γαρνίρισμα για πολλά πιάτα, γιατί να την τρως όμως μόνο στην πιο απλή της εκδοχή;
Πολύ εύκολα μετατρέπεται σε πεντανόστιμο dip σύμφωνα με τις προσωπικές διαθέσεις αλλά και τη μαγειρική φιλοσοφία της στιγμής.
Να τι παίρνεις λοιπόν αν ανακατέψεις απλώς καλά τα παρακάτω συστατικά σε 1/2 κούπα μαγιονέζα. Τόσο απλά…
Σκορδάτη μαγιονέζα: 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο και 1/4 της κούπας πολτοποιημένες ελιές
Πικάντικη μαγιονέζα: 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Όξινη μαγιονέζα: 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1/4 του κουταλιού πάπρικα
Μυρωδάτη μαγιονέζα: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και εστραγκόν
Γκουρμέ μαγιονέζα: 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο χρένο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη