Η συνταγή
Υλικά για 4 άτομα
- • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
- • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- • 8 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο)
- • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπουκιές
- • 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
- • 4 μέτρια κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα) σε ροδέλες
- • αλάτι
- • πιπέρι
- • μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι.
- Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα.
- Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό να μαραθεί.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό, τις πατάτες και τον δυόσμο και αφήνετε να κοχλάσουν.
- Ύστερα, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζετε για 10-15 περίπου λεπτά.
- Ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το βράσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά καλά.
- Αλέθετε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, μέχρι να γίνει ρευστός πολτός και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
- Ελέγχετε το αλατοπίπερο και τη σερβίρετε. (Αν θα τη σερβίρετε αργότερα, τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μέσα λίγο νερό πριν την ξαναβράσετε).
- Αν θέλετε, τη γαρνίρετε με μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια.
Μπορείτε να προσθέσετε ροκφόρ ή φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα