Σπιτική μελιτζανοσαλάτα που κάθε καλεσμένος σας θα εκτιμήσει.
Υλικά
6 φλάσκες μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. λάδι
1/2 λεμόνι (χυμός)
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού). Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. 2. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη σάρκα της μελιτζάνας, το γιαούρτι, τα καρύδια κοπανισμένα, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 3. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά να πολτοποιηθεί καλά το μείγμα. Γαρνίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr