Συνταγή για καβούρια με εσπεριδοειδή απο την Άννα Μιγδάνη-αποφοίτησε από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης. Επιστημονικός συνεργάτης Medidiatrofi.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 μεγάλα καβούρια
- 1 γκρέιπ-φρούτ,1 πορτοκάλι
- 1 μαρούλι, Φέτες λεμονιού
- 1 λίτρο ζωμό ψαριού
- 3 κ.σ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
- 1 κλωναράκι άνηθο, 1 κ.σ. κύμινο
- 200γρ σόγια φρέσκια και καθαρισμένη
- Φυλλαράκια μαϊντανού για το στόλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα καβούρια στον ζωμό ψαριού με κύμινο για 10 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζωμό. Καθαρίζουμε τα γκρέιπ φρουτ και τα πορτοκάλια και ξεχωρίζουμε τις φέτες τους. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα και τα πόδια των καβουριών. Πλένουμε τα άδεια καβούκια και τα τοποθετούμε στα πιάτα. Βάζουμε στον πάτο τους το μαρούλι και την σόγια και τα απογεμίζουμε με την σάρκα των καβουριών, τα εσπεριδοειδή, την μαγιονέζα και το άνηθο όλα καλά ανακατεμένα πριν.