Συνταγή για Τηγανίτες απο την Άννα Μιγδάνη-αποφοίτησε από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης. Επιστημονικός συνεργάτης Medidiatrofi.
Οι τηγανίτες φτιάχνονται πολύ γρήγορα και τα παιδιά τις λατρεύουν. Το αλεύρι ολικής αλέσεως, που σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυξάνει τις βιταμίνες, το σίδηρο και την ποσότητα φυτικών ινών. Τα αυγά και το γάλα είναι καλές πηγές πρωτεϊνών και τα φρούτα προσθέτουν βιταμίνες.
Υλικά για 10-12 τηγανίτες
- 70γρ λευκό αλεύρι
- 70γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αλείφετε με λίγο λάδι
Ρίχνετε στο καυτό τηγάνι τόσο χυλό που να καλύπτει τον πάτο του και αφήνεται για 1-2 λεπτά.
Γυρίζετε την τηγανίτα από τη άλλη πλευρά και αφήνετε για 30-60 δευτερόλεπτα.
Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε απλώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Σερβίρετε γαρνίροντας με όποια από τα παρακάτω υλικά θέλετε:
- Χυμό λεμονιού με ζάχαρη
- Φέτες μπανάνας με λίγο μέλι
- Κομμάτια φράουλας με φρέσκο τυρί
- Πουρές μήλου και σταφίδες
- Βατόμουρα αλεσμένα με λίγη ζάχαρη
- Φέτες μάνγκο
- Ανανά κομπόστα
- Βερίκοκα (φρέσκα ή κομπόστα) με λίγο γιαούρτι με γεύση βερίκοκου
- Ανάμεικτα μούρα
- Κεράσια με γιαούρτι
Φέτες από ροδάκινο ή νεκταρίνι