Η νηστίσιμη συνταγή ”Ταμπουλέ” θα φέρει τα αρώματα της Μέσης Ανατολής στην κουζίνα σας . Μάθετε, επίσης, το διατροφικό όφελος της συνταγής μας , με την βοήθεια του διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη .
Υλικά για 4 μερίδες
- 1φλ. πλιγούρι
- 2φλ. νερό
- 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 3 λεμόνια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να το απορροφήσει όλο. Μεταφέρουμε το μουσκεμένο πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά. Το ταμπουλέ είναι έτοιμο.
Διατροφική ανάλυση : Παραδοσιακό πιάτο του λιβάνου, το οποίο αποτελεί πλήρη τροφή για τους λαούς γενικότερα των αραβικών χωρών. Το πλιγούρι (cous–cous) διαθέτει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο μαϊντανός αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέως και φυσικά αντιοξειδωτικών ουσιών. Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύεται η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.318
Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 83,0%
<< Από το νέο βιβλίο του Δημήτρη Γρηγοράκη & της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC >>