Νόστιμος σολομός με πέννες και κρέμα γάλακτος για τους λάτρεις των ψαριών.
Υλικά
- 1 φέτα φρέσκου σολομού περίπου μισού κιλού
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- πέννες, ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τον σολωμό αφού τον έχουμε καθαρίσει .
3. Αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας φρέσκο πιπέρι και λίγο αλάτι.
4. Αφού βράσει με ένα πιρούνι διαλυουμε τον σολομό σε κομματάκια.
5. Όταν η σάλτσα πήξει προσθέτουμε τις πέννες που τις έχουμε βράσει αλ ντέντε.
6. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον άνηθο.
7. Σερβίρετε καυτό και ρίχνετε τυρί τριμμένο.