Ένα πεντανόστιμο πιάτο για να αξιοποιήσετε όσο σολωμό ψητό σας περίσσεψε!
Υλικά
1 φλ. ρύζι basmati
6 φλ. ζωμό κότας
3 κ.σ ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1/2 κ.σ κουρκουμάς
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
όσος σολομός έχει περισσέψει ψιλοκομμένος χωρίς το δέρμα
Μισή λεμονόκουπα
1 φλ. αρακά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλικομμένο
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό που θα τρέχει να είναι διάφανο. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερού ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν για 10′. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12′. Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό για λίγα λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε το κάρυ, το σκόρδο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον αρακά και το ρύζι με τις φακές και αλατοπιπερώνουμε. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε το σολομό και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
μερίδες 4
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr