Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ”Σαλάτα ORAC με χαλούμι και βατόμουρα” απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: ”Σαλάτα ORAC με χαλούμι και βατόμουρα” απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη
Your browser does not support the video tag.   Μία ιδιαίτερη σαλάτα για τους λάτρεις της πλούσιας γεύσης που προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες .  Υλικά για 4 μερίδες  1 μαρούλι σαλάτα  1 αντίδι σγουρό 2 ματσάκια ρόκα 1/2 κινέζικο λάχανο 1/3 από 1 ραντίτσιο 100γρ. λιαστές τομάτες 50γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο 70γρ. […]
Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

 


Μία ιδιαίτερη σαλάτα για τους λάτρεις της πλούσιας γεύσης που προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες .

 Υλικά για 4 μερίδες

  •  1 μαρούλι σαλάτα
  •  1 αντίδι σγουρό
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1/2 κινέζικο λάχανο
  • 1/3 από 1 ραντίτσιο
  • 100γρ. λιαστές τομάτες
  • 50γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 70γρ. κόκκινα βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα

 Για το dressing

  • 60γρ. βαλσαμικό ξίδι
  • 30γρ. σπόρους πιπεριού
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε καλά όλα τα σαλατικά και τα χοντροκόβουμε με τα χέρια μας.
  2. Τα απλώνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα βατόμουρα και τις λιαστές τομάτες.
  3. Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το τοποθετούμε πάνω στα φύλλα των σαλατικών.
  4. Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά του για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.

Διατροφικό Σχόλιο : Ο συνδυασμός όλων των λαχανικών που περιλαμβάνονται στην ιδιαίτερη αυτή σαλάτα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες (A, C, E) και αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες), οι οποίες παρουσιάζουν αντιγηραντική δράση και θωρακίζουν την καρδιά. Η πρόσληψη ασβεστίου από το τυρί συμβάλει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και σε βιταμίνη D, τα οποία ενισχύουν την υγεία των οστών.

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 4.250

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 106,3%

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε όλα τα βιβλιοπωλεία, Αθήνα 2012.