Παραδοσιακή τυρόπιτα Ρούμελης απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ταψί 35 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα.Τριβουμε τα τυριά σε μπωλ και πασπαλιζουμε με πιπέρι. Στρώνουμε ένα φύλλο λίγο τσαλακωμενο. Ραντίζουμε με μείγμα αυγών και πασπαλιζουμε με τριμενα τυριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. 4 στρώσεις φύλλο, αυγά και τυρί. Καλυπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι, όχι ομως και τη βάση της πίτας. Ψήνουμε σε καλα προθερμασμένο φούρνο κάτω κάτω, για περίπου μια ωρα να ροδίσει καλα.
Υλικά
• 5 χωριάτικα φύλλα
• 700 γρ. φέτα
• 300 γρ. μυζήθρα
• 4 μεγάλα αυγά
• 800 γρ. φρέσκο γάλα
• 250 γρ. λάδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι