Εκπηκτικό κέικ χωρίς αβγά, για τη Σαρακοστή αλλά και για υγεινή διατροφή όλο το χρόνο
Υλικά
- 1/2 φλ. σπορέλαιο
- 3/4 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 1/4 φλ. νερό
- 2 κ.σ κονιάκ
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.σ σόδα μαγειρική
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
- 1 φλ. καρύδι ψιλοκομένο
- 1 φλ. σταφίδες
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Προσθέτουμε μέσα στα τα στερεά τα υγρά και με κουτάλι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε κουβερτούρα καρύδια και σταφίδες. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψάκι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C αντιστάσεις για μια ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα κάτσει ο όγκος του. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρεται δύσκολα. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.
μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr