Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ

Συνταγή της ημέρας: Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ
Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ: Απόλαυση για απαιτητικούς της πλούσιας γεύσης! Με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη. Χρόνος προετοιμασίας: 30-40’ Υλικά για 8 μερίδες 2 πακέτα (225g) πτι-μπερ 500g βερίκοκα κομπόστα 250g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 150g (8 κ.σ κοφτές) ζάχαρη καστανή 15g ζελατίνη σε σκόνη 40ml (2 κ.σ ή 1 σφηνάκι) κονιάκ 250ml (1 […]


Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ: Απόλαυση για απαιτητικούς της πλούσιας γεύσης! Με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Χρόνος προετοιμασίας: 30-40’

Υλικά για 8 μερίδες

  • 2 πακέτα (225g) πτι-μπερ
  • 500g βερίκοκα κομπόστα
  • 250g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150g (8 κ.σ κοφτές) ζάχαρη καστανή
  • 15g ζελατίνη σε σκόνη
  • 40ml (2 κ.σ ή 1 σφηνάκι) κονιάκ
  • 250ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 750ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Φύλλα φρέσκου δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλέθουμε στο μίξερ τα βερίκοκα να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κατόπιν σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό λιώνουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.

2. Ενσωματώνουμε τα βερίκοκα με τη ζελατίνη, ρίχνουμε το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός για να ενωθούν τα μίγματα.
3. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα σε κρύο γάλα χωρίς να μαλακώσουν και καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ. Στρώνουμε την μισή μους από πάνω, συνεχίζουμε με μπισκότα κατά τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με την μους.
4. Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί δημιουργώντας ροζέτες πάνω στο γλυκό. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Διατροφικό σχόλιο: Τα συστατικά που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη συνταγή προσφέρουν άφθονο ασβέστιο και βιταμίνη D για γερά δόντια και οστά, ενώ σε συνδυασμό τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας του αυγού προσφέρουν άριστης ποιότητας δομικά συστατικά για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Τα μπισκότα είναι πολύ πλούσια σε δημητριακά (κατά μέσο όρο 70%), που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής και σημαντική πηγή ενέργειας.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 268 in Vitro μέτρηση

Σημείωση:Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.