Λικέρ µασαλά µε εσπεριδοειδή: Παραδοσιακό απεριτίφ ιδανικό για να κερνάτε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
1. 1 λίτρο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
2. 1/2 λίτρο κονιάκ
3. 6 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
4. 3 ξύλα κανέλα
5. 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
6. 100 γραμμ. ζάχαρη
7. 1 μανταρίνι (φλούδες)
8. 1 πορτοκάλι (φλούδες)
9. 1 περγαμόντο (φλούδες)
Εκτέλεση
1. Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και αφαιρούμε τη φλούδα με λεπτό μαχαιράκι για ν’ αποφύγουμε το λευκό σημείο (πέτσα) που πικρίζει τα λικέρ.
2. Σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε όλα μαζί τα υλικά. Τ’ αφήνουμε για 20 ημέρες ανακινώντας κατά διαστήματα το γυάλινο σκεύος.
3. Όταν περάσει το χρονικό διάστημα των 20 ημερών το σουρώνουμε με διπλωμένο τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μποτίλιες του λικέρ.
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr