Κοτόπουλο και λουκάνικο στο ταψί
Υλικά
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 λεμόνι ( χυμός και λεμονόκουπες)
1 πορτοκάλι ( χυμός και πορτοκαλόκουπες)
1 κ.σ. μέλι
1 κοτόπουλο σε μερίδες
4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση
2 κλαδάκια θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το πορτοκάλι,το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τις φλούδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια νύχτα. Την επόμενη στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, τα λουκάνικα και τη μαρινάδα. Πετάμε τις φλούδες. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 1 ώρα. Γυρίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια να ξεροψηθούν. Στο τέλος μοιάζουν σαν καραμελωμένα και έχουν απίθανη γεύση.
μερίδες 4
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr