Κορκοτό, μια εύκολη και οικονομική πίτα χωρίς φύλλο που θα φτιάξετε σε λίγα λεπτά!
Υλικά
1. 1 lt. φρέσκο γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
2. 1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
3. 5 αβγά
4. 2 φλ.τσαγιού τρίμματα φέτα
5. 1 φλ.τσαγιού τραχανάς
6. 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
7. 2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
8. 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
9. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τ’ αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα , το αλεύρι και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr