Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Κέικ πραλίνα απο την Αργυρώ Μπαρπαρίγου

Συνταγή της ημέρας : Κέικ πραλίνα απο την Αργυρώ Μπαρπαρίγου
Your browser does not support the video tag. Κέικ πραλίνα Υλικά  225 γρ. βούτυρο 225 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 2 βανίλιες 125 γρ. κουβερτούρα 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 2 κ. σ. μαρμελάδα Κουβερτούρα για επικάλυψη Φροντίζουμε όλα […]
Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Κέικ πραλίνα


Υλικά

  •  225 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ. σ. μαρμελάδα
  • Κουβερτούρα για επικάλυψη

Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε την κουβερτούρα.

Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα).

Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα. Αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 55′ περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’.

Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr