Φασολάδα με κοτόπουλο και χόρτα απο την Αργυρώ Μπαρπαρίγου
Εκτέλεση
Σε μπόλικο νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό κότας να σκεπαστούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 30΄.
Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να χυλώσουν τα φασόλια. Στο τέλος η φασολάδα μοιάζει με παχιά σούπα.
Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Υλικά
▪ 500 γραμμ. φασόλια μικρά ή μαυρομάτικα
▪ 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
▪ 1 πράσο ψιλοκομμένο
▪ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
▪ 2 καρότα ψιλοκομμένα
▪ 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
▪ 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
▪ 1 μάτσο σέσκουλα ή λάπαθα χοντροκομμένα
▪ Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr