Συνταγές

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας

Συνταγή Πίτα: Ανοιχτή σπανακόπιτα – Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας
Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Συνταγή Πίτα: Οι πίτες δεν είναι μόνο χορταστικές αλλά και πολύ πρακτικές, καθώς καταναλώνονται ζεστές και κρύες, ως κυρίως γεύμα ή ως δεκατιανό.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη πίτα με σπανάκι, φέτα και αφράτο φύλλο κουρού.


Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1-2 ματσάκια δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις ενώ το σπάμε με τα χέρια μας, μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Δεν θέλουμε η πίτα μας να έχει καθόλου υγρασία.
  • Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να δέσει η γέμιση μας.

  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σπάμε με τα χέρια μας μέσα τη μισή φέτα, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αβγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Στρώνουμε το φύλλο κουρού στη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα μικρό φάκελο. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα.
  • Σπάμε και την υπόλοιπη φέτα από πάνω. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά.