Συνταγές

Σούπα σελινόριζας για τα κρύα βράδυα του χειμώνα

Σούπα σελινόριζας για τα κρύα βράδυα του χειμώνα
Your browser does not support the video tag. Ένα χειμωνιάτικο πιάτο που θα λατρέψετε Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα. Συνταγή ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες • 2 φύλλα δάφνης • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο • 1.500 […]

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ένα χειμωνιάτικο πιάτο που θα λατρέψετε

Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα.


Συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • • 2 φύλλα δάφνης
  • • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • • 1.500 ml ζωμό λαχανικών
  • • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • • Λάδι τρούφας (όσο επιθυμούμε)
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι
  • • 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 20Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

tip: Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

Θερμίδες 136 7%

Λίπος 5g 7%

Kορεσμένα 0.8g 4%

Πρωτεΐνες 3.4g 7%

Yδατάνθ. 20.2g 8%

Σάκχαρα 4.6g 5%

Αλάτι 0.5g 8.33%

Ινες 4.3g 18%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

2 Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

4 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας  

  ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5 Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.

6 Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.