Ένα χειμωνιάτικο πιάτο που θα λατρέψετε
Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα.
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
- • 2 φύλλα δάφνης
- • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- • 1.500 ml ζωμό λαχανικών
- • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
- • Λάδι τρούφας (όσο επιθυμούμε)
- • Αλάτι
- • Πιπέρι
- • 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
tip: Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 136 7%
Λίπος 5g 7%
Kορεσμένα 0.8g 4%
Πρωτεΐνες 3.4g 7%
Yδατάνθ. 20.2g 8%
Σάκχαρα 4.6g 5%
Αλάτι 0.5g 8.33%
Ινες 4.3g 18%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
2 Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
4 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας
ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
5 Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.
6 Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.