Σε όλους μας έχει συμβεί να γυρίσουμε στο σπίτι από την δουλειά και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μπριζόλες που θέλαμε να ετοιμάσουμε για να φάμε, είναι ακόμα… στην κατάψυξη, επειδή ξεχάσαμε να τις βγάλουμε πριν φύγουμε.
Μην απογοητευτείτε σε μία τέτοια περίσταση και μην πιστέψετε ότι δεν γίνεται πλέον να μαγειρέψετε γρήγορα μια μπριζόλα που είναι ακόμα καταψυγμένη.
Είναι απολύτως δυνατό να πάρετε μια μπριζόλα κατευθείαν από την κατάψυξη και σε 30 λεπτά να είναι μαγειρεμένη στο πιάτο σας σύμφωνα με το America’s Test Kitchen.
Τα βήματα
• Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά για να ζεσταθεί
• Βάλτε την παγωμένη μπριζόλα απευθείας στο τηγάνι. Βάλτε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
• Μετά από λίγο, γυρίστε την και από την άλλη πλευρά.
• Μεταφέρτε την (έχει αποψυχθεί πλέον) σε ένα ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις:
• Όταν θέλετε να βάλετε μπριζόλες στην κατάψυξη, τότε κάντε τα εξής:
• Ακουμπήστε τις σε ένα”ταψί” με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τις στην κατάψυξη για μία νύχτα
• Την επόμενη μέρα τυλίξτε κάθε μία ξεχωριστά με πλαστική μεμβράνη
• Στη συνέχεια βάλτε την κάθε μία ξεχωριστά σε πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς
• Τώρα μπορείτε να τις έχετε στην κατάψυξη και να τις μαγειρέψετε αμέσως μόλις τις βγάλετε!