Πεϊνιρλί με σπανάκι και αβγό
15′ Χρόνος Εκτέλεσης – 20΄Χρόνος Ψησίματος – 5 μερίδες – 3 Βαθμός Δυσκολ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Χτυπάμε το αλάτι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ με τον γάντζο.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια και χτυπάμε για 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
- Σκεπάζουμε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1-1 ½ ώρα).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.
- Φτιάχνουμε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς το προς τα μέσα.
Για τη γέμιση
- Μέσα σε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι μέτρια κομμένο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια να μαραθεί το σπανάκι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε τη σπασμένη φέτα και τη φρυγανιά.
- Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά και τσεκάρουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε να γίνει μία ωραία παχύρευστη σάλτσα.
Για τη συναρμολόγηση
- Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.
- Ψήνουμε για 17 λεπτά.
- Αφαιρούμε, σπάμε το αβγό σε κάθε βαρκάκι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.