Συνταγές

Μία γευστική πρόταση για το βραδινό σας”Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι”

Μία γευστική πρόταση για το βραδινό σας”Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι”
  Η Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι αποτελεί μία πολύ καλή γευστική επιλογή για το βραδινό σας , χωρίς πολλές και κακές θερμίδες . Αντίθετα πλούσια σε  αντιοξειδωτική αξία, όπως  τονίζει ο Διατροφολόγος -Δημήτρης Γρηγοράκης .    Χρόνος προετοιμασίας: 5΄  Υλικά για 4 μερίδες 150γρ. ξερά βερίκοκα 2 ώριμες μπανάνες 2κ.σ. χυμό λεμονιού 2κ.σ. […]

 

Η Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι αποτελεί μία πολύ καλή γευστική επιλογή για το βραδινό σας , χωρίς πολλές και κακές θερμίδες . Αντίθετα πλούσια σε  αντιοξειδωτική αξία, όπως  τονίζει ο Διατροφολόγος -Δημήτρης Γρηγοράκης .   

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 150γρ. ξερά βερίκοκα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% σε λιπαρά
  • 3κ.σ. μέλι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα ξερά βερίκοκα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη ημέρα, καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στραγγισμένα βερίκοκα με 1 κουταλιά της σούπας από το νερό που έχει απομείνει από το μούλιασμα.
  4. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα σε 4 ατομικά μπολ.
  5. Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε το μέλι με το γιαούρτι και μοιράζουμε το μίγμα αυτό στην άκρη κάθε μπολ.
  6. Πασπαλίζουμε τα φρούτα και το γιαούρτι με το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

ΣΧΟΛΙΟ: Ένα θαυμάσιο κοκτέιλ βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Τα αποξηραμένα φρούτα, σε συνδυασμό με την μπανάνα και τις σταφίδες παρέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, φυτικών ινών και καλίου, το οποίο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και στην ρύθμιση την αρτηριακής πίεσης.

Το μέλι που προστίθεται στη συνταγή είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των τροφίμων και των θρεπτικών συστατικών που αποτελούν φυσικοί σύμμαχοι της υγείας, προσδίδει επιπρόσθετες αντιγηραντκές ιδιότητες!

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.135

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 53.3%

 

 

Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε!

Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.