Μενού 28η Οκτωβρίου: Γρήγορα κιμαδοπιτάκια
Τεμάχια 6
Προετοιμασία 5Λ
Εκτέλεση 30Λ
Βαθμός Δυσκολίας 1/5
Αφράτα, πεντανόστιμα και οικονομικά κιμαδοπιτάκια που θα σας λύσουν τα χέρια!
Λαδώνουμε τις θήκες της φόρμας των cupcakes ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε τα κιμαδοπιτάκια πιο εύκολα.
Υλικά
Έτοιμη ζύμη για πίτσα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 262 13%
Λίπος 12.3g 18%
Kορεσμένα 4.1g 21%
Πρωτεΐνες 28.5g 57%
Yδατάνθ. 4.1g 2%
Σάκχαρα 1.6g 2%
Αλάτι 0.2g 3.33%
Ίνες 0.8g 3%
Προετοιμασία & Εκτέλεση
1 Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να κάψει.
2 Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τον σοτάρουμε πολύ καλά.
3 Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε τον κιμά για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμος τον αφήνουμε στην άκρη.
4 Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και με ένα στρογγυλό τσέρκι 7 εκ. (ή με ένα ποτήρι) κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
5 Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes με 6 θήκες, τις λαδώνουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης πιέζοντάς τα ελαφρώς ώστε να δημιουργήσουμε φωλιές.
6 Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με κιμά και τέλος βάζουμε από πάνω τριμμένο gouda ώστε να καλύψει την επιφάνεια του κιμά.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
8 Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.