”Κυδώνια με μαυροδάφνη και καρύδια” ένα γλυκό με πλούσια και παχιά γεύση που συγκλονίζει τον ουρανίσκο . Μία συνταγή από την Κωνσταντινούπολη.
Υλικά
4 κυδώνια κομμένα
300 ml. μαυροδάφνη
5-6 κ.σ. ζάχαρη
Μερικά καρύδια
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 ξυλαράκια κανέλα
2 γαρύφαλλα
χυμό ενός λεμονιού
τα κουκούτσια του κυδωνιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα κουκούτσια , σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά
Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πήξει το σιρόπι
Πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι