Συνταγές

Καλοκαιρινές συνταγές που θα σας συναρπάσουν

Καλοκαιρινές συνταγές που θα σας συναρπάσουν
Σαλάτα ταμπουλέ Δροσερή και αρωματική συνταγή για συνοδευτικό Υλικά για 2 άτομα • 30 γρ. λεπτό πλιγούρι • 2 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι • 3 κ.της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη για το τελευταίο ράντισμα • 4 ματσάκια μαϊντανό (160 γρ.) • 2 ματσάκια δυόσμο (30 γρ.) • […]

Σαλάτα ταμπουλέ

Δροσερή και αρωματική συνταγή για συνοδευτικό

Υλικά για 2 άτομα

  • • 30 γρ. λεπτό πλιγούρι
  • • 2 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
  • • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • • 3 κ.της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη για το τελευταίο ράντισμα
  • • 4 ματσάκια μαϊντανό (160 γρ.)
  • • 2 ματσάκια δυόσμο (30 γρ.)
  • • 1 κ.τ.γλ. μπαχάρι σκόνη ή Baharat (μείγμα μπαχαρικών)
  • • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • • αλάτι
  • • πιπέρι
  • • προαιρετικά μερικούς σπόρους από ρόδι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό μέχρι να καθαρίσει εντελώς από το άμυλο.
  2. Το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  3. Τις ρίχνουμε μαζί με τα υγρά τους στο μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Με κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φυλλαράκια τους) και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ με το πλιγούρι.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο και προαιρετικά τους σπόρους του ροδιού, δοκιμάζουμε αν θέλει κι άλλο χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Μπρουσκέτες με παρμεζάνα και κολοκυθάκια

Εύκολη και ελαφριά λύση για συνοδευτικό

Υλικά για 2 άτομα

  • • 2 κολοκυθάκια
  • • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • • 2 σκελίδες σκόρδο
  • • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • • 15 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • • άνηθος
  • • αλάτι
  • • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Χαμηλώστε την εστία και μόλις πάρει βράση, σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί. Ψήστε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, αναποδογυρίζοντας μετά από 5 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσουν. Σερβίρετε με το μείγμα τυριού και τις λωρίδες από κολοκυθάκια και γαρνίρετε με άνηθο.