Συνταγές

Καφές Κέικ: Μυστικά καλά κρυμμένα για απογείωση της γεύσης

Καφές Κέικ: Μυστικά καλά κρυμμένα για απογείωση της γεύσης
Οι ειδικοί ωστόσο του καφέ προτείνουν να βράζετε πρώτα το νερό και να αφήνεται να κρυώσει για λίγο πριν την παρασκευή

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Καφές Κέικ: O ζεστός στιγμιαίος καφές αποτελεί αγαπημένο ρόφημα για πολλούς ανθρώπους και είναι κρίμα να μην τον απολαμβάνουν με τον τρόπο που πρέπει. Γιατί μπορεί τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες να χρησιμοποιούμε την κούπα του ακόμα και για να ζεστάνουμε τα χέρια μας, αυτό όμως κάνει κακό στον ίδιο τον καφέ.

Οι περισσότεροι κόκκοι καφέ αντιδρούν καλύτερα σε ζεστό και όχι βραστό νερό. Το βραστό νερό που πέφτει κατευθείαν πάνω στη σκόνη την τσουρουφλίζει, πνίγοντας αρώματα και γεύση και καταλήγοντας σε μέτριες καταστάσεις.


Ζεστό νερό θέλουμε λοιπόν πάντα και ποτέ καυτό. Οι ειδικοί ωστόσο του καφέ προτείνουν να βράζετε πρώτα το νερό και να αφήνεται να κρυώσει για λίγο πριν την παρασκευή.

Κι αυτό γιατί το βράσιμο έχει την ικανότητα να μαλακώνει το σκληρό νερό της βρύσης, χαμηλώνοντας την περιεκτικότητά του σε άλατα μαγνησίου και ασβεστίου.

Που όλα αυτά είναι για τον καφέ μας αφόρητες ακαθαρσίες…

 

Το απροσδόκητο συστατικό «δυναμίτης» για κέικ σοκολάτας και brownies

Δεν πάει στο μυαλό, κάνει όμως θαύματα

Στον αμύητο θα ακουστεί αρκετά παράξενο, αλλά ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης και ο άνθρωπος που αγαπά τα γλυκά το ξέρουν πια εδώ και πολύ καιρό.

Η σοκολάτα έχει έναν νέο φίλο, το παντζάρι.

Τούρτες σοκολάτας με παντζάρι, κέικ σοκολάτας με παντζάρι, ακόμα και brownies με παντζάρι ήταν άλλοτε πράγματα που έβρισκες αποκλειστικά σε δημιουργικές κουζίνες.

Μόνο που πλέον το μυστικό είναι κοινός τόπος.

Το παντζάρι δεν δίνει απλώς ένα απροσδόκητο χρώμα στη σοκολατένια δημιουργία, αλλά προσθέτει κυριολεκτικά άλλο ένα στρώμα γεύσης. Μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία, με δυο λόγια, με μεγαλύτερο βάθος.

Βρασμένο παντζάρι θέλουμε που το περνάμε από τον τρίφτη και μπαίνει απλώς στο μείγμα του σοκολατένιου γλυκού.

Αυτό είναι όμως το βήμα που θα περάσει τούρτες, κέικ και brownies σε πρωτόγνωρες γευστικές διαστάσεις…