Συνταγές

Γλυκά Σνακ: 2 συνταγές με μυρωδιά Χριστουγέννων

Γλυκά Σνακ: 2 συνταγές με μυρωδιά Χριστουγέννων
Αρχικά, ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε για μια ώρα να ποτίσουν. Μετά τα γεμίζετε με χοντροκομμένο καρύδι

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Γλυκά Σνακ: Σοκολατάκια με δαμάσκηνα και καρύδια – Το must των Χριστουγέννων

Υλικά


  • 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 150 γραμμάρια καρύδια
  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
  • τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε για μια ώρα να ποτίσουν. Μετά τα γεμίζετε με χοντροκομμένο καρύδι.
  2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και βουτάτε μέσα τα δαμάσκηνα.
  3. Κατόπιν, τα κυλάτε στην τρούφα και τα βάζετε σε διακοσμητικά χαρτάκια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

 

Μπάρες λεμονιού με βάση μπισκότο βουτύρου

Υλικά

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίψτε με τα δάχτυλά σας.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  4. Ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  5. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.
  6. Προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  8. Ρίξτε την κρέμα λεμονιού, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε μπάρες.
  10. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη, προαιρετικά.