Συνταγές

Φασόλια Μαύρα: Σούπα βελουτέ με ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση

Φασόλια Μαύρα: Σούπα βελουτέ με ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση
Προσεκτικά μεταφέρουμε με μια κουτάλα τη μισή σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαν πουρές. Επιστρέφουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν αυτό στην κατσαρόλα. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα αφήσετε ένα μέρος που δεν θα έχει πολτοποιηθεί.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Φασόλια Μαύρα: Ψάχνετε για ένα ζεστό δείπνο γεμάτο πρωτεΐνη για τους επόμενους χειμωνιάτικους μήνες; Αυτή η απλή σούπα μαύρων φασολιών μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Μάλιστα, είναι ιδανική συνταγή για δείπνο αφού χρειάζεται λίγο χρόνο.

Τα μαύρα φασόλια είναι μια σπουδαία επιλογή πηγής πρωτεϊνών, ειδικά για όσους είναι χορτοφάγοι. Σε ένα φλιτζάνι μαύρων φασολιών βρίσκουμε πάνω από 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με 15 γραμμάρια φυτικών ινών. Εδώ διατηρούμε τα πράγματα απλά με μόλις 9 υλικά, αλλά τόσο εξισορροπημένα που δημιουργούν μια απαλή γεύση.


Κρεμώδης θρεπτική σούπα μαύρων φασολιών για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Για 8 μερίδες

 

Υλικά

– 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

– 2 σέλερι, κομμένα σε κυβάκια

– 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια

– 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 πιπεριά σε κυβάκια

– 4 κονσέρβες μαύρων φασολιών (των 400 περίπου γραμμαρίων), στραγγισμένα

– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Υλικά για γαρνίρισμα

– Μισό αβοκάντο κομμένο σε κύβους

– Χυμός από 1 λάιμ

– ¼ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

– 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο

– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα. Αφήνουμε τα υλικά να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 – 45 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μαύρα φασόλια, τον ζωμό λαχανικών και το κύμινο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού πριν μειώσουμε λίγο τη θερμοκρασία. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  3. Προσεκτικά μεταφέρουμε με μια κουτάλα τη μισή σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαν πουρές. Επιστρέφουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν αυτό στην κατσαρόλα. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα αφήσετε ένα μέρος που δεν θα έχει πολτοποιηθεί.
  4. Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ και σερβίρετε με την επιθυμητή γαρνιτούρα – αβοκάντο, φρεσκοστυμμένο λάιμ, φέτα, σχοινόπρασο και κόλιαντρο.