Αποτοξίνωση Γιορτές: Τέρμα τα ψέματα! Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να ήταν πολύ διαφορετικά, όμως, έφαγες, έφαγα, φάγαμε περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες. Και δεν πρέπει να νιώθουμε τύψεις για αυτό, καθώς το ευχαριστηθήκαμε με την καρδιά μας. Και γιατί τώρα, που ο νέος χρόνος ήρθε, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε λίγο το διατροφικό μας πλάνο και να αποτοξινωθούμε. Δες το σαν μία νέα αρχή. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τις αγαπημένες μας detox συνταγές. Ξέρεις, εκείνες που θα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας εύκολα και υγιεινά. Ιδού!
Καταπράσινο smoothie με σέλερι
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 2 φλιτζάνια σέλερι
- 2 φλιτζάνια kale
- 1 μεσαίο πράσινο μήλο, κομμένο στα δύο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1 κουτ. της σούπας σπόροι chia
- 1 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 κουτ. της σούπας ginger
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Αρχικά, κόβεις όλα τα υλικά.
- Μεταφέρεις τα υλικά σου σε ένα μπλέντερ και αρχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση.
- Ανακατεύεις και απολαμβάνεις!
Buddha Bowl με κινόα και αβγό
Υλικά:
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1 φλ. κάλε, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. μαγειρεμένη κινόα
- 1/3 φλ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/4 ώριμο αβοκάντο
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, βράσε το αυγό για 6 λεπτά.
- Ζέστανε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγάρισε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε το kale και τσιγάρισε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Σε ένα μπολ συνδύασε την κινόα, το kale, τα ντοματίνια και το αβοκάντο.
- Βάλε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι, πρόσθεσε το αυγό και ρίξε αλάτι και πιπέρι.
Ζεστή σούπα με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά
Υλικά:
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 φλ φασόλια μαυρομάτικα, στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για 30-40 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
- Έπειτα προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, τις ντομάτες, το τσίλι, και τη ρίγανη.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένα και στη συνέχεια άλλα 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.