Σαλάτα – Τούρτα – Συνταγή
Υλικά
4 πατάτες
4 καρότα
4 παντζάρια
4 αβγά
1 βάζο μαγιονέζα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
2 κουτ.της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Άνηθο
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις στραγγίζετε καλά, τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις τρίβετε στον χοντρό τρίφτη, τις ρίχνετε το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι λάδι και λεμόνι.
Βράζετε τα παντζάρια (υπάρχουν και έτοιμα), τα τρίβετε στον τρίφτη, ρίχνετε το σκόρδο,το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Βράζετε τα καρότα, τα τρίβετε στον τρίφτη, ρίχνετε λάδι , αλάτι και λεμόνι.
Βράζετε τα αβγά, τα ξεφλουδίζετε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κάνετε τους κρόκους σκόνη, τρίβετε στον τρίφτη τα ασπράδια και ρίχνετε αλάτι.
Σε μια φόρμα του ζελέ, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και άνηθο.
Βάζετε τους κρόκους πιέζετε, ρίχνετε τα ασπράδια και βάζετε μια λεπτή στρώση μαγιονέζας.
Ρίχνετε το καρότο, πιέζετε λίγο και βάζετε μαγιονέζα.
Ρίχνετε τα παντζάρια πιέζετε και πάλι μαγιονέζα.
Τέλος βάζετε τις πατάτες, πιέζετε καλά, βάζετε μαγιονέζα στρώνετε επάνω και τοποθετείτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν την βγάλετε την αφήνετε 5 λεπτά και μετά την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα.