Συνταγές

Ανατροπή στην κουζίνα για gourmet μακαρόνια

Ανατροπή στην κουζίνα για gourmet μακαρόνια
Τα ζυμαρικά είναι λογικά ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθες να μαγειρεύεις. Κι όμως δεκαετίες μετά, το Internet ήρθε να μας αποκαλύψει πως τόσα χρόνια τα βράζουμε με τον λάθος τρόπο! Σύμφωνα με τον Αμερικανό παρουσιαστή και foodie, Άλτον Μπράουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις να βράσει το νερό πριν ρίξεις τα μακαρόνια […]

Τα ζυμαρικά είναι λογικά ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθες να μαγειρεύεις. Κι όμως δεκαετίες μετά, το Internet ήρθε να μας αποκαλύψει πως τόσα χρόνια τα βράζουμε με τον λάθος τρόπο!


Σύμφωνα με τον Αμερικανό παρουσιαστή και foodie, Άλτον Μπράουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις να βράσει το νερό πριν ρίξεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Ο Άλτον ρίχνει τα ωμά ζυμαρικά σε αλατισμένο κρύο νερό (αρκετό ώστε να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά) και στη συνέχεια ανάβει τη φωτιά για να βράσει το νερό μαζί με τα μακαρόνια. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνει τη φωτιά και αφήνει το νερό να σιγοβράσει ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Όση ώρα τα μακαρόνια μαγειρεύονται, μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τη σάλτσα τους. Σε μόλις 10 λεπτά θα έχεις τα τέλεια al dente ζυμαρικά! Η συγκεκριμένη μέθοδος, αν και μοιάζει πιο περίπλοκη από την κλασική, σύμφωνα με τον Άλτον, είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη! Πρόσεξε μόνο να μην ακούσει κανένας Ιταλός ότι βράζεις τα μακαρόνια έτσι…