Διατροφή

Συνταγές για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας

Συνταγές για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας
Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από την κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι πολλά, ειδικά όταν συμπεριλαμβάνει πρωτεΐνες. Ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί συμβάλει στη διαχείριση του σωματικού  βάρους, διατηρώντας τη μυϊκή μάζα και ενισχύοντας τον κορεσμό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από την κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι πολλά, ειδικά όταν συμπεριλαμβάνει πρωτεΐνες. Ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί συμβάλει στη διαχείριση του σωματικού  βάρους, διατηρώντας τη μυϊκή μάζα και ενισχύοντας τον κορεσμό.

Ορισμένες εύκολες συνταγές πρωινού που παρέχουν τουλάχιστον 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού:


Γιαούρτι με σπόρους και φρούτα

1 γιαούρτι (200-220gr) κατσικίσιο

3-4 κ.σ. Granola

1 κ.γλ. μέλι

1 κ.γλ. σπόρους chia

1 φρούτο εποχής

Egg-quesadilla (γευστικό μεξικάνικο πρωινό)

1 μικρή τορτίγια

1 βραστό αυγό

1 φέτα κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Λαχανικά της επιλογής σας

Ομελέτα με μανιτάρια και λαχανικά

Αρκετά ασπράδια και 1 κρόκο

Μανιτάρια

Κρεμμύδι, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Σερβίρετε με 1 κ.σ. τυρί Cottage χαμηλών λιπαρών

Cinnamon toast με γιαούρτι

Πάρτε ψωμί του τοστ ολικής άλεσης και βουτήξτε το για δευτερόλεπτα σε γάλα χαμηλών λιπαρών. Στρώστε ένα τις φέτες σε ένα μικρό ταψάκι και στη συνέχεια με ένα μείγμα από μέλι και νερό αλείψτε το ψωμί καλά από πάνω, πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά στους 180. Σε λίγα λεπτά θα έχετε έτοιμη μία γευστική γλυκιά βάση που θα μπορέσετε να τη συνοδεύσετε με τυρί κρέμα ή Cottage ή γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.

Γλυκιά ομελέτα με ασπράδια

Αναμείξτε:

Ασπράδια αυγού

3-4 κ.σ. καθαρή βρώμη

Λίγο αλάτι

Ψήστε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σερβίρετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, ταχίνι, μέλι και κανέλα.