Διατροφή

Συνταγές για φοιτητές: Πεντανόστιμο κάρυ γλυκοπατάτας & φυστικιού

Συνταγές για φοιτητές: Πεντανόστιμο κάρυ γλυκοπατάτας & φυστικιού
Συνταγές για φοιτητές: Μαγειρέψτε αυτό το νόστιμο, οικονομικό vegan κάρυ γλυκοπατάτας και φυστικιού για ένα εύκολο δείπνο με συμφοιτητές!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μαγειρέψτε αυτό το νόστιμο, οικονομικό vegan κάρυ γλυκοπατάτας και φυστικιού για ένα εύκολο δείπνο με συμφοιτητές. Με σπανάκι και γλυκοπατάτα, μπορεί να υπερηφανεύεστε ότι φάγατε δύο από τα πέντε superfoods και είναι κάτω από 400 θερμίδες. Πώς όμως φτιάχνεται αυτό το υπέροχο πιάτο; Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή του;


Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • κομμάτι τζίντζερ μεγέθους αντίχειρα , τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ πάστα(ελέγξτε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι χορτοφαγική/βίγκαν)
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
  • 500 γρ γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 400 ml κονσέρβας γάλα καρύδας
  • 200 γρ σπανάκι σε σακούλα
  • 1 λάιμ, χυμό
  • μαγειρεμένο ρύζι, για σερβίρισμα
  • ξερά καβουρδισμένα φιστίκια, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

ΒΗΜΑ 1
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαλακώστε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο και ένα τριμμένο κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.

ΒΗΜΑ 2
Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας πάστα κόκκινου κάρυ Ταϊλάνδης, 1 κουταλιά της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο και 500 γραμμάρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια, στη συνέχεια προσθέστε 400 ml γάλα καρύδας και 200 ​​ml νερό.

ΒΗΜΑ 3
Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.

ΒΗΜΑ 4
Ανακατεύουμε με 200 γραμμάρια σπανάκι και το χυμό από 1 λάιμ και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σερβίρετε με μαγειρεμένο ρύζι και αν θέλετε λίγο τραγανό, πασπαλίστε με λίγα ξερά καβουρδισμένα φιστίκια.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη γι’ αυτό προτείνεται να μαγειρευτεί ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο της κουζίνας, αλλά και από φοιτητές. Μην διστάσετε να την φτιάξετε, καθώς τα υλικά είναι σίγουρο ότι τα έχετε ήδη στο σπίτι σας και ο χρόνος παρασκευής της είναι ελάχιστος.