Διατροφή

Σχολική τούρτα με χρωματιστή τρούφα

Σχολική τούρτα με χρωματιστή τρούφα
Το σχολικό κέικ έχει μερικά διαφορετικά ονόματα – μερικές φορές ονομάζεται κέικ παλιάς σχολής, ρετρό τούρτα, κέικ σχολικού δείπνου ή «παντεσπάνι με τρούφα από πάνω».

Θέλετε ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γεύσεις της παιδικής σας ηλικίας; Μια κλασική σχολική τούρτα θα σας ενθουσιάσει! Το σχολικό κέικ έχει μερικά διαφορετικά ονόματα – μερικές φορές ονομάζεται κέικ παλιάς σχολής, ρετρό τούρτα, κέικ σχολικού δείπνου ή «παντεσπάνι με τρούφα από πάνω».

Ήταν πάντα επιτυχία στα σχολικά δείπνα. Αμέσως αναγνωρίσιμο, είναι ένα βασικό sponge cake που καλύπτεται με μια στρώση γλάσο και μια γενναιόδωρη ποσότητα από τρούφα. Και αυτό είναι κυριολεκτικά – τίποτα το υπερβολικά φανταχτερό, αλλά αρκετά νόστιμο. Τα παιδιά το γεύονται γεμάτα από ενθουσιασμό και ελπίζουν να υπάρχει πάντα περισσότερο!

Συστατικά:

  • 200g βούτυρο, μαλακωμένο
  • 200g ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 ml γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200g ζάχαρη άχνη
  • Χρωματιστή τρούφα

Μέθοδος:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και μετά βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ 20 x 30cm και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
  • Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  • Απλώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να είναι επίπεδο και στις γωνίες.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, που μπαίνει στη μέση του κέικ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα πριν φτιάξουμε ένα παχύρρευστο γλάσο για να απλωθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε πολλά ραντίσματα.
  • Αφήστε το γλάσο να δέσει πριν το κόψετε σε τετράγωνα και σερβίρετε με ζεστή κρέμα, αν θέλετε.