Διατροφή

Σχολείο διατροφή: Αποφύγετε τα ροφήματα με ζάχαρη στα σχολικά γεύματα

Σχολείο διατροφή: Αποφύγετε τα ροφήματα με ζάχαρη στα σχολικά γεύματα
Σχολείο διατροφή: Τα ζαχαρώδη ποτά μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη. Επίσης μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερους κινδύνους εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Είναι η ώρα της επιστροφής στο σχολείο για τα παιδιά, και μερικά μπορεί να θέλουν αναψυκτικά και άλλα ποτά με πολλή ζάχαρη. Καθώς οι γονείς ξεκινούν τον προγραμματισμό του μεσημεριανού γεύματος για το ακαδημαϊκό έτος, λαμβάνουν συμβουλές για το τι να εξετάσουν και τι να αποφύγουν. Οι επαγγελματίες υγείας λένε ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών σε τακτική βάση έχει μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ο Δρ. Ruchi Kapoor είναι καρδιολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της American Heart Association. Είπε ότι αυτά τα ποτά έχουν περισσότερες θερμίδες και δεν κάνουν καλό στο μεσημεριανό γεύμα.

“Δεν είναι τόσο ικανοποιητικές όσο οι θερμίδες που παίρνετε από το πραγματικό φαγητό, τα πραγματικά γεύματα που καταλήγετε να καταναλώνετε στο δείπνο ή το μεσημεριανό γεύμα”, είπε ο Kapoor. “Αλλά εξαιτίας αυτού, δεν χορταίνετε τόσο γρήγορα και καταλήγετε να καταναλώνετε πολύ περισσότερη από αυτή την πρόσθετη ζάχαρη από ό,τι θα κάνατε διαφορετικά”. Ο Kapoor είπε ότι αυτά τα ποτά μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη. Τελικά, είπε ότι μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερους κινδύνους εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής.

Ο Kapoor πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν σχεδόν 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα, η οποία είναι υπερδιπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα. Ο Kapoor είπε ότι το νερό είναι η καλύτερη εναλλακτική για την υγεία των ανθρώπων. Είπε ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να κάνετε το νερό να έχει γεύση όπως τα λιγότερο υγιεινά αντίστοιχα. “Τα φρούτα, όπως λίγο μούρα ή μερικές φέτες πορτοκαλιού ή φέτες λεμονιού”, είπε ο Kapoor. “Ή ακόμα και αγγούρια, μέντα, δεντρολίβανο. Υπάρχει πολλή φυσική γεύση εκεί έξω που μπορείτε να προσθέσετε στο νερό σας χωρίς να έχετε αυτό το μειονέκτημα της πρόσθετης ζάχαρης που σας δίνουν οι εταιρείες.”

Τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο τερηδόνας, με τους οδοντιάτρους να σημειώνουν ότι τα παιδιά έχουν πιο λεπτό σμάλτο στα δόντια τους. Με τις φθινοπωρινές δραστηριότητες να ξεκινούν ξανά, υπενθυμίζεται επίσης στις οικογένειες να εξετάσουν ποια αθλητικά ποτά καταναλώνουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια μιας μακράς πρακτικής.