Διατροφή

Strawberry Shortcake: Το ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι

Strawberry Shortcake: Το ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι
Strawberry Shortcake: Το κέικ φράουλας είναι ένα απολαυστικό και κλασικό επιδόρπιο, ιδανικό για να παρουσιάσετε φρέσκες φράουλες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το κέικ φράουλας είναι ένα απολαυστικό και κλασικό επιδόρπιο, ιδανικό για να παρουσιάσετε φρέσκες φράουλες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο κέικ με φράουλα στο σπίτι:


Συστατικά:

Φράουλες: 1 λίβρα (περίπου 450 γραμμάρια) φρέσκες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

Ζάχαρη: 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, προσαρμόζεται στη γεύση ανάλογα με τη γλύκα των φραουλών

Κουλουράκια:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 2 φλ
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη: 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι: 1/2 κουτ
Κρύο ανάλατο βούτυρο: 1/2 φλιτζάνι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Βαριά κρέμα: 1 φλιτζάνι (συν περισσότερη για το βούρτσισμα)
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
Σαντιγύ:

Κρύα παχιά κρέμα: 1 φλ
Ζάχαρη άχνη: 2 κουταλιές της σούπας (προσαρμόζεται στη γεύση)
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τις φράουλες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες σε φέτες με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα οι φράουλες. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά να μουλιάσουν, αφήνοντας τις φράουλες να βγάλουν τους χυμούς τους.
Φτιάξτε τα γλυκά:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κόψτε το κρύο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε αυτό το μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους περίπου 1 ίντσας. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόφτη (περίπου 3 ίντσες σε διάμετρο) για να κόψετε τα shortcakes. Τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψί.
Αλείφουμε τις κορυφές των γλυκών με λίγη πηχτή κρέμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη αν θέλουμε.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί:

Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπήστε την κρύα παχύρρευστη κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσέξτε να μην χτυπήσετε υπερβολικά.
Συναρμολογήστε τα κουλουράκια με φράουλα:

Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια, χωρίστε τα στη μέση οριζόντια χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι.
Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα μουλιασμένες φράουλες στο κάτω μισό κάθε κέικ.
Από πάνω βάζουμε μια κούκλα σαντιγί.
Τοποθετήστε το άλλο μισό κέικ από πάνω.
Γαρνίρετε με επιπλέον φράουλες και ένα φύλλο μέντας αν θέλετε.


Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τον υπέροχο συνδυασμό από βουτυρένιο κέικ, ζουμερές φράουλες και αφράτη σαντιγί.
Αυτή η συνταγή κέικ φράουλας είναι μια τέλεια ισορροπία υφών και γεύσεων, καθιστώντας την μια απολαυστική απόλαυση για κάθε καλοκαιρινή συγκέντρωση ή επιδόρπιο απόλαυσης